Harmoniaa, tasapainoa ja merkityksellisyyttä

Täällä Gopalalaaksossa me tavoitellaan sellaista elämää, jossa ihminen voi elää onnellisena harmoniassa luonnon, muiden olentojen ja oman itsensä kanssa. Olemalla yhteydessä Jumalaan, Krishnaan, etsimme korkeampaa onnea, ja löydämme sitä ihan joka päiväisistä askareistakin, kun tarjoamme töidemme tulokset epäitsekkäästi Krishnan iloksi. Onnellisuus Krishna-tietoisuudessa on yksinkertaista, pitää vain muistaa Krishna, eikä koskaan unohtaa Häntä. Parhaiten tämä onnistuu laulamalla maha-mantraa:

“Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare”

KYSYMYS: Mutta kuinka parhaiten lausua maha-mantraa?
VASTAUS: Tarkkaavaisesti kuulemalla, ja olemalla tekemisissä muiden mantrailijoiden kanssa harjoittaen Krishna-tietoisuutta iloisella palveluhengellä. Omaksumalla sydämeensä Herra Caitanyan Siksastakamin 3. säkeen, eli olemalla nöyrempi kuin ruohonkorsi, kärsivällisempi kuin puu, eikä koskaan odota mainetta teoistaan, vaan on aina valmis osoittamaan kunniaa muille – silloin voi aina lausua maha-mantraa.

KYSYMYS: Kuinka tarjota töidensä tulokset Krishnalle?
VASTAUS: Tämä on mahdollista monella tavalla, pohjimmainen idea on, että mitä tahansa hedelmiä ponnistelusi kantavat, tarjoat ne Krishnalle. Jos istutat puun, tarjoat ensin sen hedelmiä tai marjoja Krishnalle, ja nautit niistä vasta sitten Hänen prasadanaan. Jos ajat taksia, niin saamastasi palkasta käytät jonkin osan (tai kaiken!) Krishna-tietoisesti – esim. kun ostat kaupasta ruokaa, tarjoat sen ennen syömistä  Krishnalle, jos ostat uuden pyörän, voit lausua mantrat senkin tarjoamiseksi Krishnalle. Voit lahjoittaa palkastasi osan Krishna-temppelin tukemiseksi, tai muihin henkisiin projekteihin, joissa pyritään levittämään Jumalan rakastamisen iloista elämäntapaa. Bhagavad Gitasta voimme ymmärtää, ettemme ole tekojemme tekijöitä, vaan Krishna on korkein kontrolloija, ja Hänen armostaan kykenemme yhtään mihinkään. Näin ollen rakastavasta vuorovaikutuksesta on vain luonnollista tarjota kaikki töidemme tulokset takaisin Hänelle, aivan niinkuin Gangesin vettä tarjotaan takaisin Gangesille.

Comments

  1. Gopalalaakso Ki Jaya! ❤

Leave a Comment