Mikä on henkinen kaste?

Kaste on tärkeä osa bhakti-traditiota. Silloin luodaan pysyvä linkki ikuiseen oppilasketjuun, joka on saanut alkunsa itse Krishnasta, ja niin sanotusti hypätään junaan, joka on matkalla takaisin henkiseen maailmaan.
 
Kasteen hetkellä henkinen opettaja vapauttaa oppilaan kaikesta karmasta ottamalla sen itselleen 👉 oppilasketjulle 👉 Krishnalle, ja oppilaasta tulee opettajansa/oppilasketjun/Krishnan ikuinen palvelija.
 
Myöhemmin hän voi itse toimia henkisenä opettajana -yhä oppilaan asemassa – ohjaten oppilaansa oman opettajansa luo.
Henkisenä opettajana oleminen on hyvin vaativa tehtävä.
Bhagavad-gitan etulehtisille on kirjoitettu ylös tämä katkeamaton opettajien ja oppilaiden ketju, jota Srila Prabhupadan poislähdön jälkeen edustavat hänen oppilaat ja heidän oppilaansa. Srila Prabhupada on ISKCON:n perustaja-acarya, eli niin sanottu “yliguru”. Hän on kirjoissaan ja opetuksissaan antanut kaiken tarvittavan itseoivalluksen korkeimman tason saavuttamiseksi, ja on meidän kaikkien henkinen opettaja.
Kun bhakti-joogi on vakaa henkisissä harjoituksissaan, hän rukoilee Krishnaa lähettämään henkisen opettajan.
Prosessi henkisen opettajan löytämiseen on henkilökohtainen ja ihmeellinen. Henkinen opettaja saattaa löytyä vaikka sillä tavalla, että inspiroidut erityisesti hänen luentoja tai kirtanaa kuunnellessa.
 
Kun tunnet vahvaa resonaatiota tiettyä henkistä opettajaa kohtaan, voit ottaa häneen yhteyttä ja kertoa, että haluaisit hänen oppilaaksi. Kun olet varma, että juuri hän on henkinen opettajasi, ja hän hyväksyy sinut oppilaakseen, olet valmis vastaanottamaan kasteen ja uuden henkisen nimen seuraavat elinikäiset valat vannomalla:
 
1) Lausun päivittäin 16 kierrosta Hare Krishna-mantraa (noin 2h meditaatio)
2) En syö lihaa, kalaa tai kananmunia
3) En käytä päihteitä (mukaan lukien kahvi, tee, kofeiini)
4) En harrasta uhkapeluuta
5) En harrasta luvatonta sukupuolielämää.
 
Sanotaan, että Krishna antaa henkisen opettajan, ja henkinen opettaja antaa Krishnan. Missä on Krishna? Siellä missä bhaktat!
Eli paras tapa löytää henkinen opettaja on seurustelemalla säännöllisesti bhaktojen kanssa. 🙏