Sri Rama ilmestyy ihanteellisena kuninkaana

Herra Ramacandra on Krishnan inkarnaatio, joka ilmestyi yli kaksi miljoonaa vuotta sitten. Hän on yksi kuningas Dasarathan neljästä pojasta, jotka ovat kaikki Vishnu-tattvan inkarnaatioita. Lakshmana on Balarama (Sankarsana), Bharata on Pradyumna ja Satrughna Aniruddha.

Ramacandra oli määrä kruunata kuninkaaksi, mutta juonittelun vuoksi näin ei käynyt. Sen sijasta Hänen veljensä Bharata astui valtaan. Bharat ei kuitenkaan koskaan hyväksynyt valtaistuinta itselleen, vaan toimi Ramacandran sijaishallitsijana. Tässä kuvassa Bharata vastaanottaa Raman kengät, jotka Hän asettaa valtaistuimelle edustamaan Ramacandraa.

Juonittelun vuoksi Ramacandra karkoitettiin kuningaskunnastaan neljäksitoista vuodeksi. Tyytyväisenä Hän eli vaimonsa Sita-devin (Srimati Lakshmidevin inkarnaation) ja veljensä Lakshmanan kanssa metsässä askeettista joogin elämää, sillä Ramacandra hyväksyi täysin kohtalonsa. Elämällään ja valinnoillaan Hän jätti jälkeensä täydellisen kuninkaan ja ihmisen roolimallin, jota yhä tänä päivänäkin muistellaan ja ihaillaan.

Sitadevi hurmaantui kultaisesta peurasta, ja pyysi puolisoaan Ramacandraa pyydystämään tämän Hänelle lemmikiksi.

Kun he asuivat metsässä, tuli paikalle kerran voimakas demonitar nimeltä Shurpanakha. Kun hän näki kauniin Herra Raman, heräsi hänessä himokkaita toiveita, ja hän yrittikin hurmata Ramacandran. Tunne ei kuitenkaan ollut molemminpuolinen, joten muutaman kommervenkin kautta demonitar suuttui suuresti, ja palasi syvästi loukkaantuneena veljensä Ravanan luo. Shurpanakha kuvaili veljelleen kateellisena Raman puolison Sitadevin kauneutta, jolloin Ravanassa puolestaan heräsi toive saada Sitadevi itselleen. Niinpä hän kehitti juonen, jonka avulla hän onnistui kaappaamaan Sitadevin ja viemään Hänet Lankan saarelle, jossa Ravanan yltäkylläinen ja rikas kuningaskunta sijaitsi.

Ramacandra oli murheen murtama, mutta veljensä ja uusien uskollisten apinaystäviensä avulla He marssivat Lankaan sotimaan ja voittivat lopulta Sitan takaisin. Tässä tarinassa on tuhat ja kahdeksan yksityiskohtaa, joista voi lukea pyhimys Valmikin Ramayanasta. Myös Srimad Bhagavatamin yhdeksännessä laulussa kuvaillaan Herra Ramacandran tarinaa.

The Beatlesin George Harrison lahjoitti Srila Prabhupadalle ja ISKCON:lle Bhaktivedanta Manor- nimisen vanhan kartanon ja maatilan Lontoon läheltä, jossa on kaksi kaunista alttaria vierekkäin. Toisessa ovat Sri Sri Radha-Gokulananda, ja toisessa Sri Rama, Sri Lakshman, Srimati Sitadevi ja Sri Hanumanji. Muutamissa muissakin ISKCON-keskuksissa palvotaan Sita-Rama-Lakshman-Hanumania.

Bhaktivedanta Manorin Sri Sri Sita-Rama-Lakshman-Hanuman