“Ain laulain työtäs tee!”

Kulunut kevät on ollut yksi touhukkaimmista ikinä. Sundara on tehnyt kaivurilla monta kymmentä tuntia hommia teiden, ojien, lampien, varastokonttien, sähköhommien ynnä muiden parissa. Mehiläistenhoidon ja toffeenkeiton lomassa Kunjarani on kylvänyt kasvimaalle siemenet ja istuttanut perunat yhdessä Nuutin ja Miikan kanssa, joka tällä videolla kauniisti laulelee kitaraa soitellen. Nuutti muutti Gopalalaaksoon, ja raivasi omalle mökilleen sopivan kolon länsipuolen metsään.
 
Sardinian tuliaiset Nanda ja Babu seikkailevat omilla tahoillaan, Jorman tekemässä pöllönpöntössä ei ole tänä vuonna pesintää (ehkäpä ensi keväänä), Rosa opasti innokkaita villivihannes-retkellä kasvien tunnistamisessa ja käytössä, sekä taimitalkoissa istutettiin esikasvatettuja kesäkurpitsoja ja hokkaido-talvikurpitsoja (omista siemenistä kasvatettuja).
 
Yhtenä iltana meni myöhään, kun parakkia tiluksille tuonut rekka peruutti pois lähtiessään vahingossa ojaan. Sundara yritti auttaa rekkaa ylös ojasta kaivurin avulla, mutta uusi tie petti sen verran paljon, että rekka valui vain syvemmälle. Piti kutsua paikalle hinuri, joka taas ei pystynyt hinaamaan ennen kuin oli paikalle tuotu noin 10 kuormallista soraa, ja kaadettu suunnilleen sama määrä puita pois tieltä, jotta se pääsi oikeasta kulmasta hinailemaan. Aikamoinen härdelli!
 
Nrsimha-festivaalien kunniaksi ihana Susanna tuli kera lumoavan saksofoninsa ja kirtan oli mahtava! Hiranyakasipun inspiroimana kakusta pyrittiin tekemään verenpunainen Nrsimha-Jagannathan nautinnoksi, mutta vain söpö vaaleanpunainen väri onnistui. Kakku maistui kuitenkin bhaktoille. 🙂
 
Kiitos teille kaikille Gopalalaaksossa auttaneille ja vierailleille! 💖