Keskiviikon Kirtan-klubi

Pyhän nimen ylistäminen on ilmestyskirjoituksissa suositeltu itseoivallusmenetelmä nykyiselle aikakaudelle; Kali-yugalle.

harer nāma harer nāma
harer nāmaiva kevalam
kalau nāsty eva nāsty eva
nāsty eva gatir anyathā

“Tänä eripuraisuuuden ja tekopyhyyden aikakautena Herran pyhän nimen laulaminen on ainoa tie vapautukseen. Ei ole mitään muuta tietä. Ei ole mitään muut atietä. Ei ole mitään muuta tietä.”

Bṛhan-nāradīya Purāṇa

Kirtan tarkoittaa maha-mantran laulamista yksin tai yhdessä, soittimien säestyksellä tai ilman. Kirtan-klubissa perehdytään perinteisten rytmisoitinten, kuten karatal-symbaalien ja mridanga-rummun opiskeluun, harmoonilla melodian säestämiseen, ja kirtanan yleisiin käytäntöihin ja tyylisääntöihin. Opiskelemme Narottama Das Thakuran antamia mridanga- ja karatal-mantroja. Näiden yhteisten kirtan-ohjeiden seuraaminen mahdollistaa sen, että bhaktijoogan harjoittajat voivat milloin tahansa ja missä tahansa ryhtyä soittamaan ja laulamaan, tuottaen kaikkia ilahduttavan musiikilllisen kirtanan, jossa osallistujien mieli voi keskittyä maha-mantran kuulemiseen.

Tervetuloa keskiviikkoiltaisin kello 18. Klubin jälkeen klo 19.00 on iltaohjelmat, joissa lauletaan Gaura-arati ja luetaan Krishna-kirjaa.

Leave a Comment