Kuinka monta hedelmää voin syödä yksin?

Caitanya Mahaprabhu jakoi tätä antaumuksellisen palvelun hedelmää, laittamatta merkille kuka sitä pyysi ja kuka ei, kuka oli kelvollinen sen saamaan ja kuka ei. Transsendentaalinen puutarhuri Sri Caitanya Mahaprabhu jakoi kourallisittain hedelmiä kaikkiin suuntiin, ja kun nälkäiset ihmisparat söivät näitä hedelmiä, puutarhuri hymyili suuresti iloten. Herra Caitanya puhui seuraavasti antaumuksellisen palvelun puun moninaisille oksille ja alaoksille:
“Koska antaumuksellisen palvelun puu on transsendentaalinen, kukin sen osista voi toimia kaikkien muiden lailla. Vaikka tämän puun oletetaan olevan liikkumaton, se liikkuu siitä huolimatta. Kaikki tämän puun osat ovat tietoisuudeltaan henkisiä, ja siten, kun ne kasvavat, ne levittäytyvät kaikkialle maailmaan. Olen ainoa puutarhuri. Kuinka moneen paikkaan voin mennä? Kuinka monta hedelmää voin poimia ja jakaa toisille?

Olisi varmasti hyvin työlästä poimia nämä hedelmät ja jakaa ne yksin, ja siltikin epäilen, että jotkut ottaisivat ne vastaan, kun taas jotkut eivät.Määrään siksi jokaista tämän maailmankaikkeuden ihmistä hyväksymään Krsna-tietoisuuden ja jakamaan sitä kaikkialle. Olen ainoa puutarhuri. Jos Minä en jaa näitä hedelmiä, mitä Minä niillä sitten teen? Kuinka monta hedelmää voin syödä yksin?”
Jumaluuden Ylimmän Persoonallisuuden transsendentaalisesta toiveesta vettä on pirskoteltu ympäri puuta, ja niinpä Jumalan rakastamisen hedelmiä kasvaa siinä lukemattomia.
– Caitanya Caritamrita. Adi-lila 2.9, säkeet 29-38