Sri Gopala Bhatta Goswami ja ihmeellinen Krishnan ilmestys

Sri Gopala Bhatta Goswami oli Sri Rupa ja Sanatana Goswamien veljenpoika. Hän eli vuosina 1503 – 1578. Herra Caitanya vietti hänen perheen luona kuukausia, kun hän oli vasta lapsi, ja jätti häneen lähtemättömän vaikutuksen, jonka johdosta pieni poika päätti omistaa koko elämänsä Herra Caitanyan palvelukseen. Herra Caitanya neuvoi Gopalaa pitämään huolta vanhemmistaan, sillä hän oli ainoa poika. Kun sitten vuosien päästä vanhemmat jättivät kehonsa, ja Gopala Bhatta Goswami oli vapaa velvollisuuksistaan, oli Herra Caitanya jo jättänyt tämän maailman.
Gopala Bhatta Goswami tunsi suurta erontuskaa. Helpottaakseen bhaktansa oloa Herra Caitanya ilmestyi hänelle unessa: ”Jos haluat nähdä Minut, niin matkusta Nepaliin.”
Näin hän teki, ja kylpiessään kuuluisassa Kali-Gandaki-joessa hänen juoma-astiaansa molskahti useita Shalagram Shiloja. Hän tiputti Shilat takaisin veteen, mutta ne tulivat aina takaisin hänen astiaansa. Kolmannella kerralla hän hyväksyi, että tämän täytyy ola Herran armoa, ja hän piti 12 Shilaa ja palasi Vrindavanaan.
Eräänä päivänä rikas Seth tuli Vrindavanaan ja tarjosi Gopala Bhattalle kauniita koruja ja vaatekankaita hänen Shilojen palvontaan. Gopala Bhatta ei kuitenkaan kyennyt käyttämään näitä koristeita, sillä hänen Shilansa olivat niin pyöreitä. Niinpä Gopal Bhatta rukoili: ”Oi Herrani, olet niin armollinen ja täytät aina palvojiesi toiveet. Toivon voivani palvoa Sinua alkuperäisessä muodossasi, jossa sinulla on kaksi kättä ja jalkaa, autuaasti hymyilevät kasvot ja lootussilmät. Jos minulla vain olisi tuollainen alttarihahmo, niin voisin hyvin käyttää palvelukseesi nämä vaatteet ja korut, jotka sain lahjaksi.”
Seuraavana aamuna kun hän meni palvomaan Shilojaan, huomasi hän Shilojen seassa huilua soittavan Krishnan hahmon. Jäljellä oli 11 Shilaa ja tämä uusi alttarihahmo. Hurmion huipulla lainehtien Gopala Bhatta kaatui maahan ja kumarsi Herraa lausuen erilaisia rukouksia ja sastrojen säkeitä. Näin ilmestyi Sri Radha Raman Deva, jota edelleen yltäkylläisesti palvotaan temppelissään Vrindavanan kylässä.
Kerran tiedemiehet halusivat tulla vahvistamaan Radha Ramanin syntytarinan. Kun he tutkivat Häntä, eivät he löytäneet yhtäkään saumaa, liitosta, tai jälkeä siitä, että Hänet olisi veistetty. Hänellä on uskomattoman tarkkoja yksityiskohtia, kuten kynsinauhat ja pienen pienet hampaat. Hänen selässään on vieläkin jälki siitä Shilasta, josta Hän ilmestyi.

Leave a Comment