Ylellisyys ja Krishnan rakastaminen voivat käydä käsi kädessä

Sri Pundarika Vidyanidhin elämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka ylellisyys ja Krishnan rakastaminen eivät poissulje toisiaan. Sri Pundarika Vidyanidhi on Madhavendra Purin oppilas ja Sri Gadadhara Panditan guru. Joskus hänet väärinymmärrettiin liiaksi materialistisiin nautintoihin kiintyneenä henkilönä, mutta kun hän kuuli yhdenkin säkeen Srimad Bhagavatamista, hurmioitui hän täysin Krishnan rakastamisen transsiin. Gadadhara Panditakin luuli aluksi, että Pundarika Vidyanidhi oli vain tavallinen pennin pyörittäjä, sillä hänen ulkoinen olemuksensa oli niin ylenpalttinen, mutta Sri Caitanya Mahaprabhu auttoi häntä ymmärtämään Vidyanidhin todellisen puhtaan Krishnaa rakastavan luonteen. Sri Caitanya Mahaprabhu suhtautui Pundarika Vidyanidhiin kuin omaan isäänsä.

 

Kerran Pundarika Vidyanidhi kritisoi vaishnavaa. Hän ajatteli, että se vaate, jonka Jagannathan pujarit olivat pukeneet Jagannathan ylle oli hiukan liian jäykkä. Tästä johtuen Jagannatha tuli hänen uneen yhdessä isoveljensä Baladevan kanssa ja hymyillen he ryhtyivät läiskimään häntä kipeästi poskille. Kun hän aamulla heräsi, tunsi hän suurta onnea, vaikka hänen poskensa olivatkin kipeästi turvonneet iskunjäljistä.

Toisin sanoen kuka tahansa missä tahansa elämäntilanteessa voi täydellistyä Jumalan rakastamisen korkeimmalle tasolle. Nuori tai vanha, köyhä tai rikas, mies tai nainen jne. Vidyanidhillä oli paljon ulkoista mammonaa, eikä hän luopunut mammonastaan ollessaan vaishnava, vaan hän vain käytti kaikkea omistamaansa Krishnan ja vaishnavien yltäkylläiseen palvelemiseen. Tätä on todellinen kieltäymys. Mitä hyötyä on luopua omaisuudesta ja heittää se jorpakkoon, jos sen avulla voitaisiin ilahduttaa Krishnaa ja vaishnavia vaikkapa tarjoamalla hieno ateria tai järjestämällä suuret Kirtan-festivaalit?

Krishna-lilassa Pundarika Vidyanidhi on Kuningas Vrisabhanu, eli Srimati Radharanin isä.

Kuningas Vrisabhanu löytää vauvanhahmoisen Srimati Radharanin

Ai niin, ja ei kannata koskaan kritisoida vaishnavaa, edes mielessään, sillä äärimmäisen harvoin käy niin hyvä tuuri, että Krishna itse tulee lyömään turpiin, vaan useammin se on Maya (Harha), ja hän ei ole yhtä helläkätinen. 💃👹😅