Vihdoinkin sadetta! Kiitos Krishna!

Vaikka ei tämä määrä kyllä vielä ihan riitä, kasvimaalla on viiden sentin alla siltikin rutikuivaa. Täytynee suorittaa lisää sankirtan-yajnaa, ei tässä muu auta! 😀 

BHAGAVAD GITA, luku 3, säe 14

annad bhavanti bhutani
parjanyad anna-sambhavah
yajnad bhavati parjanyo
yajnah karma-samudbhavah

KÄÄNNÖS:
Kaikki elävät olennot elävät viljasta, jonka kasvu riippuu sateista. Sateet syntyvät kun suoritetaan yajnoja (uhritoimituksia), ja yajnat syntyvät määrätyistä velvollisuuksista. 

OTE MERKITYKSESTÄ:
”…Vilja ja vihannekset ovat todellista ruokaa. Ihmiset syövät erilaisia viljatuotteita, vihanneksia ja hedelmiä. Eläimet syövät ruohoa, kasveja sekä viljan ja vihannesten jätteitä ym. Lihaa syövät ihmiset ovat myös riippuvaisia kasvikunnasta voidakseen syödä eläimiä. Me olemme siksi pohjimmiltamme kaikki riippuvaisia viljapeltojen tuotteista, emmekä suurista tehtaista. Viljapeltojen kasvu riippuu taivaan sateista, ja tätä sadetta hallitsevat Indran, Vivasvanin (auringonjumalan), Candran (kuunjumalan) ym. kaltaiset puolijumalat. He ovat kaikki Herran palvelijoita. Koska uhrien suorittaminen miellyttää Herraa, niin se, joka ei voi suorittaa uhreja, joutuu elämään puutteessa – se on luonnon laki. Ihmisen täytyy siksi suorittaa yajnoja, etenkin erityisesti tälle aikakaudelle suositeltua sankirtana-yajnaa, ja pelastaa siten itsensä ainakin ruuan puutteelta.”

Ja jos haluat tietää, niin sankirtan-yajna tarkoittaa maha-mantran lausumista:

HARE KRSNA HARE KRSNA KRSNA KRSNA HARE HARE HARE RAMA HARE RAMA RAMA RAMA HARE HARE 🙂

Leave a Comment