Eroon karmasta – hyvästä ja huonosta

Kirjoissaan Prabhupada puhuu lujasti karman laista – sitä niittää mitä kylvää! Järjestelmällinen eläinten teurastus aikaansaa ihmiskunnan omaa tuhoa ja teurastusta. Karman laki on oma tieteensä, ja kun toimit väärin tai oikein, saat siitä varmasti tulevaisuudessa seurauksen – hyvän tai huonon. Karmapankissa on teot talletettu kolmenlaiseen muotoon:
 
1. Siemeninä
2. Itävinä
3. Jo itäneinä
 
Siemen-karma tarkoittaa sitä, ettei se vielä ilmene, vaan saatat niittää tekojesi seurauksia tulevaisuudessa, vaikka vasta jossain tulevassa elämässäsi.
 
Itävä karma on jotain mitä tulee tapahtumaan piakkoin.
 
Jo itänyt karma on jotain sellaista, minkä kanssa olet syntynyt, olosuhteita joilta et voi paeta.
 
Kahteen ensimmäiseen karmamuotoon pystyy vaikuttamaan positiivisesti Hare Krishna-mantraa lausumalla ja bhakti-joogin elämäntyylillä, mutta kolmannen jo itäneen karman kanssa on vain elettävä – jos vaikka synnyit sokeana.
 
Krishnatietoisuus auttaa ymmärtämään ja hyväksymään itsensä kaikkine karmallisine vikoineen, joiden muuttaminen saattaa olla mahdotonta tai hyvin hidasta. Tietoisuutta harjoittamalla ja kehittämällä opimme hallitsemaan reagointiamme ja tunteitamme erilaisissa tilanteissa.
 
Pohjimmiltaan tärkeintä on aina muistaa Krishna, eikä koskaan unohtaa Häntä – ei sillä niin väliä mikä on väliaikaisen kehomme karmaattinen tilanne. Tehtävämme on lopettaa karman niittäminen ja kylväminen kaiken kaikkiaan, sekä hyvän että huonon, sillä kaikki karma sitoo meitä aineelliseen maailmaan. Hare Krishna-mantraa lausumalla irtaannumme karmasta lopullisesti, ja voimme saavuttaa henkisen vapautuksen.