Kuinka Govardhana saapui Vrindavanaan

Adivaraha-puranassa kerrotaan, kuinka Herra Ramacandran aikana apinat, karhut ja muut metsän eläimet auttoivat rakentamaan siltaa Sri Lankaan tuomalla suuria kivenjärkäleitä. Hanuman oli kantamassa Govardhana-vuorta Himalajoilta, kun hän kuuli taivaallisen äänen julistavan: “Silta on nyt valmis, eikä enempää kiviä tarvita.”

Tämän kuultuaan Hanuman tuli surulliseksi, ja laski Govardhanan alas. Myös Govardhana tuli tyytymättömäksi ja valmistautuen kiroamaan Hanumanin sanoi, “Olet evännyt minulta Sri Raman lootusjalkojen kosketuksen.”

Hanuman vastasi, “Anna minulle anteeksi. Seuraavalla Dvapara-yugalla toiveesi tulee täyttymään. Jumaluuden Ylin Persoonallisuus, Sri Krishna, tulee lopettamaan taivaan puolijumalan Indran palvonnan, ja palvookin sinua.”

Tämän sanottuaan Hanuman hyppäsi ilmaan ja saapui Sri Ramacandran luo. Herra Rama julisti, “Kaikki kivet jotka on tuotu sillan rakennusaineiksi ovat saavuttaneet vapautuksen kosketettuaan jalkojani. Mutta tulen täyttämään Govardhanan toiveen pitelemällä häntä kädessäni ja tekemällä hänestä hyvin kuuluisan!”

Ja näin Govardhan jäi Vrindavanaan odottamaan Raman ilmestymistä Krishnana, jolloin Krishna nostaa Govardhana vuoren vasemman kätensä pikkurillin päälle ja kannattelee häntä kevyesti ilmassa viikon päivät kuin suurta sateenvarjoa, taivaan puolijumala Indran yrittäessä suuttuneena hukuttaa Vrindavanan asukkaita tuhoisiin sateisiin ja ukkosmyrskyihin.