Haridasa Thakura inspiroi lausumaan maha-mantraa

Hare Krishnojen elämä on todella yksinkertaista: Aina muista Krishna, äläkä koskaan unohda Krishnaa. Tämä tapahtuu monella tavalla, mutta käytännössä muistamalla maha-mantran:

“Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare”

Tämä mantra pyörii bhaktan päässä aivan kuin korvamato, se on aina siellä, päällimmäisenä tai taustalla, mutta aina läsnä. Kun joka päivä lausuu 16 kierrosta mantraa japahelmillä, niin lopulta mantraa on mahdotonta unohtaa, vaan se jää rullaamaan, ja näin Krishna on aina lähellä, ja bhaktalla on onnellinen olo.

Tässä inspiroiva siteeraus Herra Caitanyan seuralaiselta ja Pyhän Nimen Acaryalta, Srila Haridasa Thakuralta:

Smritit sanovat, että kuka tahansa joka lausuu pyhää nimeä – joko siihen uskoen tai sitä laiminlyöden, kutsuu puoleensa armollisen Krishnan huomion. Pyhä nimi on tiedon puhtain muoto, paras kaikista vratoista (vrata=uskonnollinen vala) ja meditaatioista korkein. Se antaa ultimaattisen hyväenteisen tuloksen ja on kieltäymyksen ylevin muoto. Pyhän nimen lausuminen on vertaansa vailla olevaa henkistä toimintaa, hurskaista toimista pyhintä, ja itseoivalluksen korkein polku. Se tarjoaa mahtavimman vapautuksen ja päämäärän. Pyhä nimi on ylimaallinen ja se sijaitsee henkisistä valtakunnista tärkeimmässä. Se on ylittämättömästi loistavinta antaumuksellista palvelua ja puhdistavista asioista parhain, suihkuttaen rakkautta Jumalaan. Se on pyhien kirjoitusten ydin, kaiken alkusyy, Korkein Absoluuttinen Totuus, kaikista palvonnanarvoisin, ja se toimii korkeimpana henkisenä ohjaajana ja oppaana.”

Mutta miksi on tärkeätä laskea maha-mantran lausumisen kierroksia?

Emmekö voisi vain spontaanisti lausua Jumalan nimiä silloin kun meistä tuntuu siltä? Haridasa Thakura toisti päivittäin 192 kierrosta maha-mantraa, eli 20 736 kertaa maha-mantra. 165 888 kertaa ‘Hare’ ja 829 444 kertaa ‘Krishna’ & ‘Rama’.

Kuten Srila Haridasa Thakura yllä mainitsi, maha-mantran lausuminen on paras kaikista valoista. Vakavamieliset bhaktat vannovat uhritulen ja henkisen opettajan sekä kokoontuneiden vaisnavien edessä toistavansa tietyn lukumäärän kierroksia lopun ikänsä. ISKCON:ssa tuo kierrosluku on 16. Srila Prabhupada sanoi, että vasta kun olemme lausuneet 16 kierrosta, niin nenämme nousee aineellisen meren pinnan yläpuolelle. Sitten kun lausumme enemmän, paljastuu suu, kaula, kädet jne. Eli 16 kierrosta on vasta minimi, jotta pysymme henkisessä elämässämme hengissä. Aina on suositeltavaa lausua niin paljon kuin mahdollista maha-mantraa, erityisen ponnistelun voi yrittää tehdä esim. Ekadaseina ja muina juhlapäivinä.

Leave a Comment