Kadamba Kanana Swamia muistaen

Tänään torstaina 9.3.2023 pyhässä Vrindavanassa Girirajan, henkisen opettajansa ja vaishnavien rakastavassa seurassa on Kadamba Kanana Swami jättänyt taakseen tämän aineellisen maailman – kirtanan raikuessa.

Älykkäät turvautuvat Vrindavanan hurmaaviin äidinrakkaudesta sulaviin viiniköynnöksiin, ja heittävät pois sen ajatuksen, että ne olisivat aineellisia. Heille ylivertainen menestys on taattua, niin tässä elämässä kuin kuoleman jälkeenkin. (Vrindavana Mahimamrta)

Kadamba Kanana Swami vieraili myös Suomessa, ja hänen ekstaattisia kirtanoitaan, maanläheistä Krishnatietoisuutta ja kuplivaa persoonallisuuttaan jäävät kaipaamaan monet bhaktat ja oppilaat.
Swami oli mm. juhlavieraana Helsingin (ja Suomen) ensimmäisessä Ratha Yatrassa, vuonna 2006!

Kadamba Kanana Swamin oppilas: “Kaikki on tosi hyvin. Uskallan sanoa, että olen tosi onnellinen, rauhallinen ja tasapainoinen. Olen saanut niin paljon armoa ja rakkautta ja ekstaasia. Ja sillä hetkellä kun Maharaja jätti kehon – phuuuh! Uskomatonta! Hän teki sen ja hän vie meidät mukanaan.”

Monien miljoonien elävien olentojen joukosta yksi saattaa olla tarpeeksi onnekas saavuttaakseen bhakti-latan, antaumuksellisen palvelun taimen. Henkisen opettajan ja Krishnan armosta hän ravitsee bhakti-lataa kastelemalla sitä säännöllisesti sravana-kirtanalla, kuulemisella ja ylistämisellä. Tällä tavoin bhakti-latan siemen itää ja kasvaa ylöspäin ja lopulta läpi koko aineellisen maailmankaikkeuden, kunnes se saavuttaa henkisen maailman. (CC Madhya 19.155)