Kuinka luottaa guruun

Mistä tietää, että guru on luottamuksen arvoinen?
Sokea usko ja fanaattinen seuraaminen eivät ole vedojen suosittelemia. On harmillista, että Intiasta on tullut sellaisiakin “guruja”, jotka ovat hyväksikäyttäneet oppilaittensa naiiviutta ja hyväuskoisuutta. Vedat neuvovat oppilaita ensin tutustumaan mahdolliseen guruunsa kyselemällä häneltä veda-filosofiasta ja tutustumalla hänen karakteeriin.
 
Rupa Goswamin kirjoittamassa Antaumuksen nektarissa sanotaan: “Sävyisä henkilö, joka kykenee hallitsemaan puheensa, mielen vaatimukset, vihan puuskat ja kielen, vatsan ja sukupuolielinten halut, on kykeneväinen hyväksymään oppilaita ympäri maailman.”
On olemassa myös muutamia tapoja tarkistaa kuka on guru, ja kuka huijari.
Ensinnäkin gurun on kuuluttava sellaiseen katkeamattomaan oppilasketjuun, joka voidaan jäljittää sen alkuperäisten opetusten puhujaan, Krishnaan, asti. Toiseksi, kaikkien gurun sanomisien ja tekemisien on oltava samalla sivulla veda-kirjoitusten kanssa. Kolmanneksi, gurun tulee myös seurata kaikkien edeltävien oppilasketjun jäsenten ohjeita.
 
Ja tietenkin kouriintuntuvimman todistuksen gurun pätevyydestä annat sinä itse: “Kun seuraan tätä gurua, kykenenkö olemaan ‘parempi minä’? Onnistunko luopumaan itseäni tuhoavista aktiviteeteista, ja kehitynkö Krishnan rakastamisessa ja henkisessä elämässäni? Ennen kaikkea, olenko onnellisempi?”
Jos kaikki ylläolevat toteutuvat, silloin olet löytänyt aidon gurun, jolta voit kysellä ja oppia paremmasta elämästä.