Oivaltanut Sri Locana Das Thakura

Sri Locana Das Thakura ilmestyi Bengalissa Kogram-nimiseen kylään ja eli vuosina 1445 – 1540. Hänen kastava henkinen opettaja oli Sri Narahari Thakura.
Locana Das kirjoitti lukuisia antaumuksellisia lauluja sekä Herra Caitanyan elämänkerran nimeltä Sri Caitanya Mangala, jossa hän selittää näin:
”Tuo Murari Gupta, joka asui Nadiyassa, laati monia sanskritinkielisiä säkeitä Sri Gaurangan elämästä, jotka hän myöhemmin laati kirjan muotoon. Kun Damodara Pandit oli kuullut nuo säkeet Murari Guptalta, joka puolestaan kertoi ne minulle, ja opettelin ne suurella ilolla. Näin näiden sanskrit-säkeiden mukana myös käsitys Herra Caitanya Mahaprabhusta siirtyi mieleeni, josta se luonnostaan virtasi ulos bengalinkielisinä panchali-säkeinä, jotka kirjoitan kirjaksi kunnioittaakseni Sri Caitanyan elämää ja leikkejä.”
Caitanya Mangalassa on kerrottu esim. tämä tarina, kun Herra Caitanya pienenä lapsena halusi leikkiä koiranpennun kanssa, mutta pienen Nimain äiti kielsi poikaansa, ja Nimain oli luovuttava lemmikistään, jolloin Hän itki vihaisia kyyneleitä äitinsä Sacidevin edessä.