Video peltotalkoilta

Gopalalaakson keväiset peltohommat kutsuivat luokseen reipasta talkooväkeä, joita edes sade ei estänyt ahkeroimasta sinnikkäästi rikkaruohojen kitkemisen parissa. Mikäs onkaan sen mukavampaa, kuin möyriä kasvimaalla vielä höyryävän tuoreen lehmänlantakasan tuoksussa?

Alkuun urakka näytti aikamoiselta, mutta yhdessä kun tehtiin, niin homma sujui kuin itsestään, ja lopuksi ehdittiin vielä jakamaan ja uudelleen istuttamaan viime vuoden mansikoiden rönsyjä.

Babu-dogi piti jöötä niin kuin aina. Tarkkana työnjohtajana toimiminen vaatii viimeisenä työmaalle saapuvalle sekä haukku-alttiutta, että töpöhännän heilutusta, ja Babulta ne luonnistuvat molemmat.

Gopal Krishnan johdolla aamujooga piti huolta lihasten vetreydestä, ja aamuohjelmien aikana meditoitiin, laulettiin ja luettiin mieli tasapainoon. Joka illaksi lämpeni sauna, jossa bhaktat pääsivät löylyjen lämpöön rentoutumaan ja jynssäämään multaantuneet kynsienaluset lammessa pulikoimalla.

Kiitos vielä uurastaneille: Heini, Gopal Krishna, Kris, Eero, Matti & Joona! Myöhemmin seuraavana viikonloppuna Heini ja Kunjarani istuttelivat nelisenkymmentä papujen ja kuutisenkymmentä kurpitsojen taimia.