Kalevala, Jouhikko ja mantra

Perinteinen suomalainen kansansävelmä jouhikolla soitettuna ja Hare Krishna-mantralla siivitettynä. Hare Krishna-mantra sopii laulettavaksi kaikkien kahdeksanjakoisten laulujen päälle, joita on monia! Kokeile vaikka! 😄

Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

“Bhakti-joogan menetelmä on joogamenetelmistä korkein, ja tässä menetelmässä Herran nimien laulaminen on antaumuksellisen palvelun aktiviteeteista etummaisin. Pyhää nimeä laulamalla voidaan saavuttaa nirvāṇan taso, eli vapautus aineellisesta olemassaolosta, ja näin lisätä elämän nautinnollisuutta henkisen olemassaolon tasolla, kuten Herra Caitanya kuvailee: ānandāmbudhi-vardhanam*. Tässä olotilassa aineellinen rikkaus, kuninkaallinen valtaistuin tai edes koko planeetan hallitsijuus eivät herätä mitään mielenkiintoa. Tätä tilannetta kutsutaan ‘viraktir anyatra syāt’ (SB 11.2.42) – tämä on antaumuksellisen palvelun tuloksena.”

– Srila Prabhupada

*’Ānandāmbudhi-vardhanam’ tarkoittaa, että on olemassa nautinnon meri. Meidän meri, se on vakaa eikä lisäänny määrässään. Mutta tuo ānandāmbudhi, nautinnon ja yliaistillisen ilon valtameri, se laajenee ja laajenee. Ja sillä on loputtomasti tilaa laajentua.