Aindran kirtan-revoluutio

Tänään on Sri Aindra Prabhun poislähdön 11. vuosipäivä. Kuinka Aindrasta tuli bhakta? Kerran hän näki kadulla etäältä harinama-kulkueen, jossa bhaktat tanssivat, soittivat ja lauloivat Hare Krishna-mantraa. Tuo nuori punatukkainen poika oli niin vaikuttunut, että lähti pitkät hiukset hulmuten juoksemaan heidän peräänsä huilu kainalossaan ja flip flopit jalassaan. Vauhti oli niin kova, että toinen flip flopeista tipahti, mutta Eddie ei kääntynyt keräämään sitä talteen, sillä pelkäsi että kadottaisi bhaktat näkyvistään. Tuota harinama-kulkuetta aina takaisin temppelille seuraten ei hän enää koskaan palannut vanhaan elämäänsä, vaan muutti heti temppeliin asumaan ja sai vähän myöhemmin kasteen Srila Prabhupadalta vuonna 1974.
 
Aindra omisti koko elämänsä Krishnatietoisuuden nektarin jakamiseen. Hän vietti pitkiä päiviä kadulla levittämässä Srila Prabhupadan kääntämiä Veda-kirjoja ja piti 8-tuntisia kirtanoita kadulla, vaikka yksin, jos ei kukaan muu ehtinyt tulla mukaan. 1980-luvulla hän muutti Vrindavanaan, jossa hän virvoitti Srila Prabhupadan toivoman 24h kirtanan takaisin eloon. Hänen innokkuutensa ansiosta kirtan on raikunut Vrindavanan Krishna-Balarama temppelissä siitä lähtien lakkaamatta.
 
Kun Aindra äänitti perinteisiä mahamantra-melodioita ja kirtana-soittoa useille CD-levyille, koki kirtan koko ISKCON:ssa revoluution, niin sykähdyttäviä olivat hänen löytämät melodiat, rytmit sekä ennenkaikkea hänen oma innokkuutensa vain ja ainoastaan ilahduttaa Radha-Krishnaa laulullaan – eikä yrittää tehdä keneenkään vaikutusta.
 
Tässä videolla voi nähdä kuinka kirtan kumpuaa Aindran sydämestä puhtaasta rakkaudesta Radha-Krishnaan.