Erikoisvieraita Gopalalaaksossa

Gopalalaakson loppukesää riemastutti upea visiitti, kun henkinen opettaja seurueineen saapui lounaalle. Kirtanan kuninkaaksikin kutsuttu Srila Prabhupadan oppilas Bhakti Bringa Govinda Swami lausui muutamia rohkaisevia sanoja maatila-projektille ja yksinkertaiselle elämäntyylille, jossa korkealle ajattelulle ja henkisyydelle annetaan enemmän arvoa, kuin ohikiitäville mielen aistinautinnoille.

Sen sijaan että elämme hektisesti halujemme sanelemina, meidän tulisi vain rauhoittua ja elää hyvyyden luonnonlaadussa, jolloin henkisen elämän ja bhaktijoogan harjoittamiseen jää enemmän kapasiteettia. Maharaja kiteytti hienosti, kuinka maaseudulla elämme sen mukaisesti mikä on välttämätöntä, emmekä yltiöpäisesti halujamme mielin määrin tyydyttäen (live according to your needs, not according to your wants).

On kuitenkin harmillista, että jostain syystä kovinkaan moni bhaktoistakaan ei ole viehättynyt yksinkertaiseen omavaraiseen elämään, jota Srila Prabhupada rohkaisi oppilaitaan seuraamaan.

Nanda-koira sai kerrankin kaiken haluamansa huomion, jopa siinä määrin, ettei tiennyt kenen luokse rauhoittua ja jäädä rapsutettavaksi. Eloisan kirtanan ja keskustelun jälkeen nautittiin omalta kasvimaalta kerätyistä vihanneksista keitetty ateria, jonka jälkeen seurue jatkoi matkaansa seuraavaan kohteeseen.

Oli todella ihanaa viettää iltapäivä Maharajan ja hänen kultaisten seuralaistensa kanssa!