Sadonkorjuuta ja säilöntää

Gopalalaakson kasvimaat ovat olleet taas tuotteliaat, ja ruokaa on yllin kyllin

Perunatkin saatiin nostettua ennätysnopeasti reippaan talkooväen ansiosta. Kiitos Heini, Chris, Joona ja Premomoy – uusin ystävämme, joka on tullut peräti Bangladeshista asti!

Kun ensimmäisinä kahtena päivänä keräsimme papuja ja perunoita, oli kolmantena vuorossa säilöntää

Ensiksi käsittelyyn pääsivät 3-laatuiset perunat, jotka olivat joko haljenneet kuokan iskusta nostaessa, tai kostean syksyn vuoksi osittain pehmentyneet pinnalta. Ne pestiin ja huonot kohdat poistettiin, jonka jälkeen niistä tehtiin 4 isoa vuoallista perunalaatikkoa – nam!

Kesäkurpitsaa on tullut taas tänäkin vuonna niin paljon, että ei oikein enää keksi mihin sitä tunkisi

Siispä perinteinen kurkku(sipuli)salaatti muuntui kesäkurpitsapikkelssiksi. Chris teki elämänsä ensimmäiset suolakurkut sukunsa perinteisellä reseptillä, ja pavut keitettiin suolaliemessä, jonka jälkeen ne umpioitiin lasitölkkeihin, nimittäin pakkanen on jo täynnä aiempaa satoa.

Päivän päätteeksi nautittiin runsas ateria ja laulettiin yhdessä Hare Krishna-mantraa

Kiitos kaikille osallistuneille, oli oikein idyllistä ja mukavaa!