Pyhä Ganges-joki

Tänään on Ganga Sagar Mela, massiivinen festivaali Gangesin ja Bengalinlahden yhtymäkohdassa, jossa sijaitsee Kapilashrama, eli Krishnan Kapila-inkarnaation asuinsija. Ganga Sagar Melassa juhlitaan sitä hetkeä, kun kuningas Bhagirathi toi Ganges-joen taivaallisilta planeetoilta alemmille maailmoille (mukaanlukien Maan). Vuosittain tämän päivän aikana noin puoli miljoonaa pyhiinvaeltajaa kokoontuvat kylpemään Gangesin virtaan tänä hyväenteisenä hetkenä.

“Bhagavad Gitan puhdasta, absoluuttista näkemystä verrataan Ganges-jokeen. Gangesin vesi on niin puhdasta, että se voi puhdistaa jopa aasit ja lehmät. Sellainen henkilö, joka puhtaasta Gangesista välittämättä haluaa puhdistautua törkyisellä viemärivedellä, ei voi menestyä. Vastaavasti elävä olento voi menestyksellisesti saada puhdasta tietoa Absoluutista vain kuuntelemalla puhdasta Absoluuttia Itseään.”
-Srimad Bhagavatam 3.32.28. ote Srila Prabhupadan merkityksestä
Aineellismielisten filosofien, opettajien ja johtajien antamaa tietoa verrataan tässä törkyisellä viemärivedellä kylpemiseen. Absoluuttista, eli puhdasta henkistä tietoa ja oikeutta etsivät henkilöt voivat löytää totuuden kuulemalla siitä kaiken tiedon alkulähteeltä Itseltään, Krishnalta, kun hän puhuu Bhagavad Gitan. Paras tapa ymmärtää Bhagavad Gita on kuulla se Krishnan puhtailta edustajilta, kuten Srila Prabhupadalta, joka on vastaanottanut tietonsa suoraan Krishnalta katkeamattoman oppilasketjun, eli guru-paramparan, välityksellä, oivaltanut sen, ja kertonut eteenpäin muuttumattomana.

Leave a Comment