Hare Krishna – mantran merkitys

Hare Krishna- mantran toinen nimi on maha-mantra – ‘suuri mantra’. Se on tarkoitettu tietoisuuden kehittämiseen korkeimmalle mahdolliselle tasolle. Meditoimalla Hare Krishna – mantraa voi saavuttaa rauhaa, onnea, tyytyväisyyttä, puhdasta rakkautta ja vapautta karmasta & uudelleensyntymästä. Aikamoista!

Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare

Tämä mantra koostuu Korkeimman kolmesta nimestä. Krishna tarkoittaa Jumalaa (krish = kaikista viehättävin, na = puoleensavetävä. Hare on Korkeimman feminiininen energia, Radha. Rama tarkoittaa ’Häntä, joka nauttii ja antaa nautintoa”. Rama viittaa myös siihen henkiseen nautintoon, jota tavallinen sielu voi kokea Korkeimman sielun kanssa.  

Hare Krishna – mantra on myös rukous, jossa pyydämme voimaa ohjata kehomme, mielemme ja sielumme Korkeimman palveluun, sevaan

Suuntaamalla kaikissa elämän eri tilanteissa oman energiamme rakastavaan ja antaumukselliseen palveluun, voimme tehokkaasti henkistää koko olemuksemme.

Tämä on bhakti-joogan polku, jossa palveleminen erityisesti tarkoittaa sitä, että oivallamme olevamme osana suurta kokonaisuutta, jossa meidän luontainen taipumuksemme ja alkuperäinen toiveemme on palvella kokonaisuutta.

Puu kukoistaa, kun sen juuria kastellaan, ei silloin kun sen yksittäisiä lehtiä kastellaan – samoin, kun palvelemme kaikkeuden Alkulähdettä, oman pienen itsemme sijasta, niin vasta silloin todella ravitsemme itseämme, ja kaikkia muita ympärillämme.

Eli Hare Krishna – mantra on yhteyden luomista Alkulähteeseen ja rukoilua, että voimme antaa rakkautemme Korkeimmalle ja pysyä ravittuina tässä suhteessa Jumalaan ja Hänen energioihin. 

Etsittyään läpi koko Veda-kirjallisuuden, ei kukaan voi löytää ylhäisempää dharman (harjoituksen/uskonnon) muotoa tälle ajalle, kuin Hare Krishna-mantran lausumisen.

– Kali-santarana Upanishad 

–>Kuinka meditoida japahelmillä <–

Comments

  1. Pingback: Kuinka meditoida japahelmillä? | Bhakti.fi

  2. Pingback: Kuka on Srimati Radharani? | Bhakti.fi

Leave a Comment