Ihmeellinen Kartika-kuukausi

“Aivan kuten aikakausista paras on Satya-yuga, kirjoituksista parhaimmat ovat vedat, ja Ganges on joista parhain, niin Kartika on kuukausista parhain, Krishnalle rakkain.”

Skanda Puranassa sanotaan, että henkilö joka tarjoaa ghee-lampun Krishnalle Kartikan aikana polttaa pois Meru- ja Mandara-vuorten kokoisen määrän syntejä, eikä synny enää tähän maailmaan, vaan saavuttaa ikuisen henkisen maailman, jossa ei ole kärsimystä. Jopa ilman mantroja, hurskaita tekoja ja puhtautta, kaikesta tulee täydellistä ghee-lamppu-uhrilla.

Kartika-kuukausi on erityistä aikaa, kuin bhaktojen “joulun taikaa”, jolloin jokainen päivä on erityinen. Srila Prabhupada on opettanut, että Kartikan aikana meidän tulisi pyrkiä vähentämään aistinautintoja, ja sen sijasta käyttämään aikaamme henkisiin harjoituksiin. Voimme vaikka lukea veda-kirjoja enemmän, lausua enemmän japa-kierroksia, kokoontua yhteen ystävien kanssa ja laulaa Hare Krishna- mantraa, sekä antaa sukulaisillemme prasadaa, Krishnalle tarjottua pyhitettyä kasvisruokaa.

Kartikan aikana joka päivä lauletaan Damodarastakam-laulu samalla kun Pikku-Krishnan ja äiti-Yasodan kuvalle tarjotaan ghee-lamppuja.

Ghee-lamppuja on helppo tehdä, tarvitset vain pumpulia (puuvillavanua) ja gheetä. Pyörittele pumpulista pieni pyöreä pallo, ja muotoile sille ohut suippo pää sytytyslangaksi. Kasta sitten se sulaan gheehen ja aseta viileään jähmettymään. Muotoile vaikka alumiinifoliosta pieni lautanen, jolle voit laittaa ghee-lampun. Sytytä se, ja pyöritä sitä myötäpäivään Damodaran kuvan edessä. Samalla tai lampun uhrauksen jälkeen voit laulaa Damodarastakam-laulun ja maha-mantraa.

Kun illat pimenevät ja päivätkin ovat lähinnä harmaita, niin Kartika-kuukausi tuo arkeen valoa ja iloa.

“Oi Narada, kaikissa kolmessa maailmassakaan ei ole olemassa sellaista syntiä, joka ei puhdistuisi kun ghee-lamppu tarjotaan Herra Kesavalle Kartikan aikana.”