Krishnan kanssa vuorovaikuttamalla onnelliseksi

‘Purnasya purnam adayah, purnam eva avasishyate’

“Tarjoamme Krishnalle ruokaa, ja Krishna syö, mutta Krishna on niin täysi, täydellinen (purnam), että Hän jättää lautasen koskemattomaksi. Joten ihmiset eivät ymmärrä tätä asiaa, että me emme ole häviäjiä, kun tarjoamme Krishnalle. Meistä tulee voittajia. Kun koristelet Krishnan huolellisesti ja katselet Häntä, niin toiveesi nähdä kauniita asioita tyydyttyy. Sen jälkeen tämän maailman niin kutsuttu kauneus ei enää viehätä. Kun ylläpidät Krishnaa mukavasti, sinua ylläpidetään myös mukavasti, ja kun tarjoat Krishnalle hyvää ruokaa, sinä syöt sen.

Joten jos koristelen kasvoni, en itse näe niiden kauneutta. Mutta jos asetan peilin eteeni, niin kasvojeni heijastus on kaunis. Joten olet Krishnan heijastus – mies on tehty Jumalan kuvajaiseksi – ja jos teet Krishnan onnelliseksi, silloin huomat, että sinä heijastus, sinäkin olet onnellinen. Tätä on Krishna-tietoisuus liike. Yritä koristella Krishna huolellisesti, anna Hänelle herkullisia ruokia, palvele Krishnaa aina miellyttävissä olosuhteissa, ja tällä tavoin tulet vuorovaikuttamaan kaikkia näitä asioita Hänen kanssaan. Tätä on Krishna-tietoisuus.

Aineellinen sairaus on aivan kuten koiran häntä

Koiran häntä on ylhäällä, ja kuinka tahansa yrität saada sen pysymään alhaalla, niin lopulta se aina nousee ylös. Joten nämä ihmiset, he haluavat aineellista nautintoa. ‘Jos Swamiji voi tarjota meille halvalla aineellista nautintoa, jollain mantralla’, niin he tulevat. Ymmärrätte kyllä. (naurua) Kun Swamiji sanoo, ’Tämä on kaikki vilunkipeliä, tulkaa Krishnan luo’, (naurua)  niin he ajattelevat ’Tämä on ihan potaskaa”. Koska hän haluaa pitää hännän alhaalla. Kuinka tahansa yritätkin häntää pidätellä, sen luontainen asento on nousta ylös. Tämä on se sairaus. He haluavat aineellista sairautta! Siinä kaikki.

Jos jollain mantralla, jollain tempulla, voisimme lisätä aineellista nautintoamme, ’Oi kuinka ihanaa, ottakaamme huumeita ja tulkaamme kuninkaiksi hölmöläisen paratisissa. Oi, olen henkisessä maailmassa.’ He haluavat näin. He haluavat olla hölmöläisten paratiisin asukkaita, mutta kun tarjoamme todellista paratiisia he kieltäytyvät.”

Otteita Srila Prabhupadan Bhagavad-Gita luennolta Los Angelesista 2.12.1968

Leave a Comment