Kuinka meditoida japahelmillä?

Helpoin tapa aloittaa bhaktin harjoittaminen on mantrameditaatio. Perinteisesti sitä tehdään japahelmillä. Muinaisissa Veda-kirjoituksissa itseoivallusmenetelmistä menestyksekkäimpänä pidetään Korkeimman henkilön nimien mietiskelyä. Hare Krishna -mantrameditaatio kirkastaa tietoisuutta ja sydäntä, sekä auttaa näkemään asiat kuten ne ovat.

Kun meditoit, käytä oikean käden peukaloa ja keskisormea. Toista Hare Krishna -mantra jokaisen helmen kohdalla. Tupsuhelmestä alkaen yksi kierros on 108 helmeä. Mantra on sanskritin sana joka koostuu kahdesta osasta:’mana’, mieli ja ’tra’, vapauttaa.

Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare

“Jumalalla ei ole nimeä, mutta me nimeämme Hänet Hänen ominaisuuksiensa mukaan. Jos joku on todella kaunis, kutsumme häntä ‘kauniiksi’. Jos joku on todella älykäs, kutsumme häntä ‘viisaaksi’. Eli nimi annetaan ominaisuuksien mukaisesti. Koska Jumala on kaikkia viehättävä, nimi ‘Krishna’ voi viitata vain Häneen. Krishna tarkoittaa ‘kaikkia viehättävä ja puoleensa vetävä’. Se sisältää kaiken.”

– A.C. Bhaktivedanta Swami

–> Lue myös Hare Krishna – mantran merkityksestä. <–

Srila Prabhupada meditoi Hare Krishna – mantraa japahelmillä, jotka ovat japapussissa. Tämä helpottaa mantran lausumista monissa eri tilanteissa, kuten vaikka kävellessä, ja pitää helmet puhtaina.

Comments

  1. 🙏 Jonki aika sitten aloitin mantran lausumisen ,niin ilo täytti mielen. Aina kun lausun sen, tunnen oloni niin rauhallisesksi.

  2. Author

    Kiitos jakamisesta, Sharon! Ihana kuulla. <3 Hare Krishna-mantra on parasta mitä tiedän!

  3. Paras lääke kaikkeen <3 Hare Krishna, Hare Ram!

  4. Author

    Niinpä! Hare Krishna! 🙂

  5. Hare Krishna on rakkaus

Leave a Comment