Bhaktan elämää, osa 4 – Parananda Das

Tällä kertaa oman tarinansa kertoo Parananda Das, Krishna-liikkeen pitkäaikainen kokki ja alttaripappi

Kun tältä nöyrältä vaishnavalta kysyttiin, että mikä neuvoksi, kun Krishnatietoisuuden ideaalit ovat korkealla, mutta me harjoittajat olemme kovin rajallisia, vastasi hän oivaltaneesti: ”No voimme yrittää parhaamme, mutta emme pysty parempaan.”

Kertoisitko Hare Krishna-mantrasta?

”Kaikki meidän mantrat, ne on sanskriitia. Me emme ymmärrä sanskritia, mutta ne toimii siitä huolimatta. Hare Krishna-mantra toimii sillä tavalla, että jos joku sanoo ”Hare Krishna”, niin silloin hän on lausunut pyhän nimen jo, vaikka sitä lausuisikin kieltävästi, että ”Hare Krishnat on tällaisia ja tällaisia”, mutta hän sanoi joka tapauksessa ”Hare Krishna”, ja se toimii joka tapauksessa. Hän tulee ennen pitkä Krishna-liikkeeseen.”

Bhaktan elämää – videosarjassa kuullaan elämäntarinoita Suomen Hare Krishna-bhaktoilta. Tarkoituksena on tuoda tutuksi Krishna-bhaktat ja heidän ajatuksensa suoraan heidän itsensä kertomana, eletyn elämän ja omakohtaisen kokemuksen kautta. Jokainen bhakta on uniikki persoona, ja näin ollen jokaisen kokemus Krishnatietoisuudesta on ehdottomasti jakamisen arvoinen.