Puiset laskuhelmet vaaleanpunaisella tupsulla

1,80 

Puiset laskuhelmet vaaleanpunaisella tupsulla, joilla voi pitää lukua kuinka monta kierrosta on lausunut Hare Krishna-mantraa. 20 helmeä mahdollistavat laskemisen 64:ään kierrokseen asti, eli yhteen lakhiin.

Kuinka laskuhelmet toimivat?

Sido laskuhelmet japapussiisi niin, että toiselle puolelle jää 4 helmeä ja toiselle 16. Jätä molemmille puolille narua niin, että voit vedellä helmiä ylös ja alas.

Päätä ensin haluatko laskea kierroksia niin, että vedät helmiä ylös vai alas. Jos päätät vetää helmiä alas, vedä ensin kaikki helmet ylös. Lausu sitten yksi kierros Hare Krishna-mantraa japahelmillä, ja kierroksen lopussa vedä yksi helmi alas.

Kun olet lausunut yhteensä 16 kierrosta, ovat kaikki helmet ovat alhaalla. Nyt voit vetää yhden neljästä helmestä alas merkitsemään ensimmäistä kuudentoista kierroksen annosta. Vedä sitten kaikki 16 helmeä takaisin ylös ja jatka mantran lausumista samalla tavoin.

17 varastossa

Kuvaus

Miksi laskea kierroksia?

Joskus kuulee kyseenalaistettavan, että miksi kierroksia tulisi laskea, jos kyse on spontaanista rakkaudesta Krishnaan, niin enkö voisi vain lausua mahamantraa sen verran kuin tuntuu hyvältä, ja jättää väkinäiset laskutoiminnat tyystin pois?

Srila Prabhupada on vastannut tähän kysymykseen näin: 

Jos olemme sairaita ja menemme lääkärin vastaanotolle, niin lääkäri määrää meille reseptin ja kertoo kuinka usein ja paljon lääkettä on otettava. Samalla tavoin olemme nyt aineellisen sairauden vallassa, emmekä pääse ammentamaan alkuperäisestä henkisestä autuuden, ikuisuuden ja tiedon täyteisestä olemuksestamme. Hare Krishna-mantraa säännöllisesti meditoimalla voimme puhdistua monien elämien aikana kertyneestä aineen liasta ja alkaa maistaa tuota henkistä onnea. Srila Prabhupadan suosittelema annostus on vähintään 16 kierrosta päivässä – mutta mahamantrasta ei voi saada yliannostusta.

Lue lisää Hare Krishna-mantran meditoinnista täältä:

Kuinka meditoida japahelmillä?

Hare Krishna – mantran merkitys

Haridasa Thakuran inspiroi lausumaan maha-mantraa