Hurmiollista tanssimista

Kerran Srivasa Thakuran kotona Sri Caitanya Mahaprabhu lauloi, ja samalla Sri Vakresvara Pandita tanssi. Hurmion huumassa hän tanssi yhtä mittaa 72 tuntia. Vakreshvara nappasi Mahaprabhun lootusjalat käsiinsä ja sanoi, “Oi kuukasvoinen, anna minulle 10 000 gandharvaa [enkeliä], jotka laulavat samalla kun tanssin. Silloin olisin onnellinen.” Mahaprabhu vastasi, “Olet toinen siivistäni. Jos minulla olisi toinen kaltaisesi, niin lentäisin taivaalla.”

Vakreshvara Pandita oli erinomainen laulaja ja tanssija, ja ilahdutti Herra Caitanyaa ottamalla osaa sankirtan-ryhmiin, jotka kulkivat kaupunkien ja kylien kaduilla Hare Krishna-mantraa laulaen. Hän oli myös mukana teatterinäytelmissä Srivas Anganin talolla, sekä tärkeässä osassa vuotuisissa Ratha-yatra festivaaleissa Jagannatha Purissa.

Srila Prabhupadan rakas oppilas Brahmananda jätti kehonsa vuonna 2015 Vakreshvara Panditan ilmestymispäivänä, ja hän oli Vakreshvara Panditan tavoin hyvin tärkeä Gauranga Mahaprabhun sankirtan-liikkeelle. Brahmananda oli ensimmäinen tanssija Thompkins Square Parkin puisto-kirtanoissa 1966, jossa Swamiji (myöhemmin Srila Prabhupada) soitti bongorumpua ja nuoret hipit lauloivat Hare Krishna-mantraa puolalaisten maahanmuuttajamummojen kuiskaillessa epäillen toisilleen.

Brahmananda Prabhu ja Vakreshvara Pandita jopa näyttävät samalta! Hare Krishna!