Juhannus-kirtan VIDEO

Gopalalaakson perinteiset Juhannus-kirtan-kekkerit saatiin viettää leppeässä auringonpaisteessa, eikä itikoistakaan ollut huolta, kun bhaktat ovelasti savustivat ne hämilleen polttamalla kuivaa lehmänlantaa metalliastioissa juhlateltan joka sivulla.

Kunniavieraina olivat itse Jumaluuden Ylin Persoonallisuus Sri Krishna sekä Hänen iloenergiansa Srimati Radharani! Kiitos bhakta-Peterille, joka armollisesti on tuonut Radha-Krishna-alttarihahmonsa Gopalalaaksoon kesää viettämään. Myös Gopal Krishnan pieni Giri-Giriraja kuunteli iloiten bhaktojen laulua temppelihuoneen alttarilla yhdessä Gopalan ja Prabhupadan kanssa.

Kiitos kaikille osallistujille, ja erityisesti taustatiimille, joka on ahkeroinut festivaalin toteuttamiseksi. Mainittakoon erikseen Heini (jälkiruoka-expertti, supreme keittiö-assistant, ja joka paikan paras palvelija), Gopal-Krishna (lehmänsavu-manageri, äänentoistojärjestelmä-master, kirtan-director), Mantas, Konstantin & Sundara (perunan, punajuurten ja porkkanoiden ahkeraa maakellarista hakua, pesua, ja pilkontaa), Isvara, Nuutti, Joona & Miikka (saunahenget, polttopuiden ja vesien vientiä, kasvimaan final touches ja yrttien huolellista riipimistä).

Reilun neljän tunnin kirtanan jälkeen laulettiin Gaura-arati, ja pujan suoritti kukapa muu kuin itse Mataji Bhakti Acyuta Priya. Prasada oli valmistettu ekadasia kunnioittaen, eli ilman viljaa ja papuja, ja bhaktat saivat siitä nauttia samalla kun bhakta Arttur, Purnaprajna & co musisoivat ilahduttavasti syntikan tahtiin.

Menussa oli: Punajuuri-porkkana-tattari, Kookoskerma-pinaatti-perunat, punajuuriraita, tattarileipäset voilla ja yrteillä, tomaatti-kaalisalaatti, mäkimeirami-tomaatti-chutney, raparperi-puolukkapiirakka, vanilja-maitokiisseli, kanelitoffee, karvasmanteli-cashew-taateli-pyörykkä (ala Gopinatha Prabhu) ja aronia-raparperimehu.

Jahka ruoka oli hieman laskeutunut, päästiin myös saunomaan ja polskimaan ihanasti viilentävään lampeen. Kiitos kaikille, jotka toitte tuliaisia, nyt pöydät notkuvat mm. banaaneista, omenista, nektariineista, viinirypäleistä, vesimelooneista, matinmelooneista, raparperista ja päärynöistä. Erityinen kiitos myös bhakta Liljalle, joka lahjoitti kaksi Tulasi-kasvia! Ja toinen erityinen kiitos myös Mohan prabhulle, joka toimitti Tampereelta kolme banaanilaatikollista upeita Krishnatietoisia kirjoja täydentämään Gopalalaakson kokoelmaa!

Anteeksi jos emme erityisesti muistaneet sinua kiittää – kiitos sinulle siitä, että tulit paikalle ja otit osaa tähän iloiseen itseoivallusmenetelmään, jossa vain lauletaan, tanssitaan ja syödään. Hare Krishna! Jaya Radhe-Shyam! Jaya Giri-Govardhan! Jaya Gaura-Nitai! Jaya Srila Prabhupada! Jaya Gaura-bhakta-vrinda!