Tärkeintä henkisessä elämässä on samanmielisten seura

Jatkoa eiliselle “Äly hoi? Nyky-yhteiskunnalta puuttuu aivot” – julkaisulle. Tämä on ote Srimad Bhagavatamin 11.2.50 säkeen merkityksestä.

Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakura on painottanut, että vakavissaan Krishnatietoisuuden täydellistymän tavoittelusta kiinnostuneiden henkilöiden tulee asua vaishnava-yhteisössä. Srila Prabhupada on myös maininnut useaan otteeseen kirjoituksissaan, ettei ole mahdollista saavuttaa täydellistymää Krishnatietoisuudessa turvautumatta puhtaiden bhaktojen seuraan asumalla Krishnatietoisissa yhteisöissä, joita Kansainvälisellä Krishnatietoisuus-liikkellä (ISKCON) on maailmanlaajuisesti.

Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakura selventää, ettei tämä tarkoita, että henkinen elämä olisi rajoitettu vain heille jotka voivat elää selibaatti-oppilaina temppeleissä. Grihasta-elämänvaiheessa olevat bhaktat, eli henkistä perhe-elämää viettävät voivat myös turvautua vaishnava-yhteisöön ottamalla säännöllisesti osaa temppelin tapahtumiin. Perheellisten tulisi päivittäin nähdä Korkeimman Herran alttarihahmo, lausua Hänen edessä Krishnan pyhiä nimiä, hyväksyä alttarihahmolle tarjotun ruuan rippeet syödäkseen ja kuulla oppineita luentoja Bhagavad-gitasta ja Srimad-Bhagavatamista.

Jokainen perheenelättäjä joka säännöllisesti ottaa osaa näihin henkisiin toimiin ja seuraa henkisen elämän säännösteleviä periaatteita, eli pidättäytyy lihansyönnistä, luvattomasta sukupuolielämästä, uhkapeluusta ja päihteistä, katsotaan olevan vaishnava-yhteisön pätevä jäsen. Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakuran mukaan nuo henkilöt, jotka pysyttelevät vihamielisinä Herran antaumuksellista palvelua kohtaan ovat kuin elottomia nukkeja harhanomaisen energian käsissä.

Gopalalaakso on yksi Suomen vaishnava-yhteisöistä, jonne jokainen on tervetullut harjoittamaan Krishnatietoisuutta varnasta* ja asramasta** riippumatta.

*Varna viittaa ammattimieltymyksiin, joista voi lukea lisää Alkuperäinen kastijärjestelmä– julkaisussa.

**Ashrama tarkoittaa henkisen elämän neljää eri elämänvaihetta, joista kerrotaan Neljä elämänvaihetta – julkaisussa.